Vår / Sommar kollektion 2016

Gotland view, spring 2016 shirt collection

Att känna till sina anor, respektera sitt ursprung och tidigare generationer som utvecklat och förfinat handel och hantverk. Detta är en stor tillgång när tradition blandas med modebranschens oförutsägbara karaktär. Vi har valt att presentera vår- och sommarkollektionen 2016 mot en historisk och förföriskt vacker svensk bakgrund - Gotland.

En ö i mitten av Östersjön som har varit en livlig handelsplats ända sedan vikingatiden. Staden Visby, med sitt sagolika landskap, borggård, vackra stenhus och kyrktorn, grundades under medeltiden.

Vid den här tiden fanns det redan en väl fungerande europeisk marknad genom Hansan. Idag, nästan 1000 år efter grundandet av Hansan, köper vi på Oscar of Sweden också våra viktigaste varor ute i Europa. Alla våra tyger är från Italien, Österrike och Schweiz. Kvalitet är tidlös.

Det unikt naturliga ljuset på Gotland är också perfekt för årets fokus på färger och mönster. Vi arbetar med starka uttryck från det mest dressade till det mest avslappnade.

Bortsett från favoritfärgen blått, kommer vi att se en hel del gult, orange och rött. Inom det röda spektrat finns det också nya nyanser, såsom olika hallontoner. Mönstren föreställer allt från cyklar till biljardbollar. Lekfullt och elegant, välklätt med en twist.

Det nakna landskapet på Gotland är också ett perfekt komplement till vår nya, jordnära serie Linen Edition.

Vill du veta mer? Ladda gärna ner vår vår/sommar 2016-katalog (pdf-fil).

Vi laddar kontinuerligt upp nyheter i kategorin vår-/sommarkollektion.

 

Nej tack

Få 10% rabatt, registrera dig för nyhetsbrev!